Fendi inlagd på Blå Stjärnan..

I torsdags skulle Fendi ha slutat löpa, istället började det i onsdags komma bruna flytningar (tänk träskvatten). De minskade i mängd, men luktade stundtals död bäver. Alex hade ingen termometer så jag köpte en och tempade henne, men ingen feber. Lika pigg och glad som vanligt, drack inte mer, kissade inte mer.. Bästaste Emmelie och Anya har fått vara bollplank och Blå stjärnan kontaktades med en snabb tid inbokad som resultat. 8.00 åkte vi dit, kom nyss hem med ett tomt koppel i handen.

Ett ultraljud visade på vätska i livmodern och ett utstryk från flytningarna visade på bakterieförekomst = pyometra (livmodersinflammation). De sa att man kan häva det med hjälp av antibiotika och hormonbehandling, men risken är överhängande att pyon kommer tillbaka, jag pratade med Kalotes och det blev bestämt att hon skulle få vara kvar och kastreras. Usch vad det högg i hjärtat.. Min bebis.. Någon gång under dagen kommer de ringa och berätta hur operationen gått, imorgon vid 15-15.30 ungefär får jag hämta henne. Mitt lilla hjärta!

Fendi var rätt glad ändå, massa folk som klappade på henne, hon tyckte att det var lite jobbigt när de skulle ta blodprovet, men det som var jobbigaste var när matte grät. Då kom hon och klättrade upp i mitt knä och gosade in huvudet under min haka som hon alltid gör. En Fendikram

Inja hejade på som ett helt cheerleaderlag, hon tyckte nog att hon hade kunnat få stanna också, hon älskar verkligen att vara hos veterinären! Knasboll. Jag var väldigt glad att jag hade henne med mig så jag slapp åka hem helt utan hund. Gulligaste Alex ville komma hem från jobbet eftersom att jag var ledsen, men det sa jag att han inte behövde. Nu ska Inja och jag bädda ner oss under täcket i soffan, kolla på någon film och äta brända pepparkakor.

12 tankar på “Fendi inlagd på Blå Stjärnan..

 1. Läskigt när det går så där fort, och man inte hinner få tid
  att tänka. Hoppas kastreringen gick bra! Rakad Fendi kommer nog bli
  ursött : ) Nu när hon kommer hem med rakad mage kanske hon ska få
  ”sportfrilla” redan nu? ; )

 2. Åhnej va tråkigt!:( Men nu hoppas vi hon snart får komma hem till sin goa matte! Många kramar till både dig och den svarta vackra!

 3. vad tråkigt! Men det blir nog bra, det var nog bästa lösningen att kastrera henne så det inte blir mer komplikationer. God jul på er!

 4. Hej på er Skarabarn!

  Vi vill från Molkom skicka en hälsning om vårt djupaste deltagande i tillfriskningsprocessen av Fendi Kallerhult ❤ Det finns inte mycket som är så jobbigt som när ens lilla älskling mår dåligt 😥 Himla tur att vi har så fantastiskt duktiga veterinärer som kan få våra bäsar på fötter igen 🙂

  STOR KRAM!!

 5. Men nej!! Inga Fendivalpar 😦 Usch och fy vad tråkigt, tänker på dig och Kalote’s. Hoppas Fendi blir frisk fort, utan komplikationer.

  Massa kramar till bästaste Lovisa!

 6. Fya, vad du råkar ut för otur hela tiden. Men skönt att du tog snabba beslut som gör att hon blir frisk fortare och inte behöva lägga in henne under julhelgen. Håller tummarna att allt går bra och skönt att du har en vovve till som du kan mysa med under tiden!
  Många kramar till er!!

 7. Men lilla gumman vilken otur du har. Men du ska se att det är snart bra igen. Stor stor tröste kram från oss

 8. Vilken tur Fendi har som har en matte som dig. ❤ Det kommer gå jättebra och hon kommer snart studsa omkring dig igen. Kramar från mif och Dave och tusen pussar från woofsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s