Komplikationer?

Igår fick vi hämta hem en glad men trött Fendifinurling. Hon hade charmat personalen och fick många lovord. Operationen hade gått bra förutom att de hade haft svårt att hålla hennes blodtryck uppe. När farbror veterinär ringde och berättade att hon låg på uppvaket så blev jag så till mig att jag bad veterinären att pussa på Fendi från mig.. Sen kom jag på mig själv och la till ”..om du vill” 🙂 Veterinären skrattade gott så jag tänker tro att Fendi fick sig en puss 🙂

Vi köpte en ful klädnad som ska skydda såret på magen från saltad snö och slask, den verkar funka bra!

När vi kom hem däckade lilla fröken nästan omgående och sov gott

Sen var det värre, hon bajsade löst inne en gång och sen hade hon diarré ute, tempade henne men hon hade ingen feber, hon väckte mig efter några timmars sömn, men då var det bara kiss, sen spydde hon och hade diarré igen och sen sprutade det blod ur rumpan på henne, fortfarande ingen feber. Jag ringde till Blå Stjärnan som tyckte att jag skulle avvakta. Om hon fick feber eller om hon har blod i avföringen igen så ska vi åka in på en gång, men annars är det bara att svälta henne och hålla henne under uppsikt, hon har bara kissat sen dess (klockan 5 i morse) och är trött men glad. Rimadylen skippar vi (efter samtal med Västra djursjukhuset för att bekräfta vad Blå stjärnan sa så fick jag reda på att rimadylen kan ge magsår och det kan vara därför hon bajsade blod), men hon får tradolan morgon och kväll. Undrar hur det går i hjärnkontoret för henne, det är ju tradolan (eller någon kusintablett till den) som jag får äta när jag har som ondast i rygg och knän och jag kan bli duktigt väck i huvudet.

Hon sover som sagt var nästan hela tiden, som tur var är Inja anpassningsbar och sover hon med. Första timmarna fick hon inte vara i samma rum som Fendi eftersom att hon älskar att ligga nära och gärna trampar på Fendi + att hon blir så uppe i varv i början av nått nytt (som nu att Fendi kom hem) så jag ville inte att hon skulle stressa upp Fendi. Nu är det inga problem, tror att det kan ha lite med att husse inte är hemma, Inja älskar honom så inåt bängen att hon slår knut på sig så fort han tittar på henne, när det är vi tre så är det chill, men när husse kommer så måste man spexa och göra sig till.

Nu hålls alla tummar för att det inte blir nått mer strul utan att lilla pälsklingen får läka i lugn och ro!

2 tankar på “Komplikationer?

  1. Usch då. Mischa fick magkatarr efter kastreringen, ville inte äta eller dricka på flera dagar, men sedan blev det bra, bättre än någonsin verkade Mischa tycka. 😉 Håller tummar och tassar för en frisk och pigg Fendi så snart som möjligt! Haha jag tror också att Fendi fick en puss av farbror veterinär, vem kan motstå?

    De vill ha kvar mig på hunddagiset där jag praktiserar nu. Härligt att veta vad man ska göra sedan. 😉

    Kramar! och nospussar från Kimya.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s