JAAAAAAA!!!

DET ÄR BLINDARMSJ*VELN! Ursäkta mitt språk, men jag har gått med buksmärtor i nästan två månader, blivit skickad fram och tillbaka, från den ena vårdinstansen till den andra, fått diagnoser och fått dem dementerade om och om och om igen.

Igår åkte jag in till gynakuten eftersom deras senaste diagnos var äggledare/livmodersinflammation och jag gick på dubbel antibiotikados vilken inte hjälpte. Var tvungen att få kraftigt smärtstillande injicerat i låret för att de öht skulle kunna undersöka mig. Efter undersökning skickade de mig till ”vanliga” akuten eftersom de inte tyckte att det var något gynekologiskt fel (veckan innan skickade Östra mig till gynakuten eftersom det inte var blindtarmen). Läkaren som jag fick träffa x antal timmar senare trodde återigen att det var blindtarmen, gav mig kraftigt smärtstillande (morfin subcutant, voltaren intramuskulärt, ännu mer morfin intravenöst + en eller två sprutor till, vid det laget snurrade det rätt fint så jag minns inte vad det var. Sköterskan sa att han aldrig gett någon så mycket smärtstillande)

Fick åka upp till avdelning 33 och börja hinka i mig kontrastvätska, första halvlitern gick bra sen började illamåendet komma. Världens bästa Alex satt och stöttade mig så jag kunde pina i mig sista halvlitern. Mer morfin och sen datortomografi för andra gången på en månad.

När jag kom tillbaka till rummet spydde jag som en räv, sov någon timme S
sen behövde jag gå på toa, som tur var hade jag med en sköterska för jag spydde igen och var väldigt nära att svimma, de fick hämta mig (tvärs över korridoren) med min säng och så fick jag ligga med huvudet nedsänkt ett bra tag.

Samma visa nästa gång men inte lika yr, fick sen en spruta mot illamåendet.
En av systrarna sa glatt att hon hört att dt:n sett fin ut, jag var nära att bryta ihop för det skulle innebära att de fortfarande inte visste vad som var fel.

Under morgonronden fick jag till slut beskedet jag väntat på. En långvarigt inflammerad blindtarm som låg vikt in mot livmodern. Höll på att börja gråta av glädje, ÄNTLIGEN!!! äntligen ett svar, äntligen något man kan åtgärda.

Nu är jag duschad och skrubbad, operation lär det inte bli förrän till kvällen, men vad gör väl det när jag redan väntat så länge? 😉

15 tankar på “JAAAAAAA!!!

 1. Gud va dunderbart med en inflammerad blindtarm! HURRRRAAAA! : S Kan ju med uppmuntande tillrop berätta att din farmors far DOG av en inflammerad blindtarm på Bredbyns sjukstuga 1937, man skulle ju kunna inbilla sig att sjukvården kommit EN aning längre år 2011 ; D
  STOR kram kära Lovisa från din faster Maria

 2. Gud va skönt att få reda på vad det var! O blindtarmen också, då försvinner ju smärtan med blindtarmen när du väl fått den utryckt 🙂 Gud va skönt, grattis ! Hmm, det kändes lite skumt att gratulera till att du ska opereras, men du förstår vad jag menar 😉

  Kramkram

 3. Åh vad skönt att höra att de äntligen har kommit fram till vad det är. Känns rätt sjukt dock att de inte kunnat ställa den diagnosen tidigare.

 4. Vad underbart att de hittat felet! Och nu ska de bara skära ut skiten så blir det bra sen =) Vi tänker på dig här hemma! Kramas

 5. Vilka klåpare till läkare som inte kan ställa en sådan enkel diagnos snabbare, anser jag. Blindtarmen ska ju föreställa att vara vardagsmat för dem. Men tur att de kom på det till slut då, så du blir av med skiten!

 6. Mrffrff…… sitter en munkavel väldigt hårt på undertecknad…

  En sivande blindtarm som förvärrats, ursäkta men man blir inte klok på sjukvården av idag… Nu hoppas jag att allt ska gå som på räls fortsättningsvis!!!

  Kramar x 100 från oss i Hudik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s