Dag 7

Idag har Fendi genomfört ett godkänt inprovningstest till att bli terapihund 😀 så utöver -VadDetNuBlirFörSatsning- kommer hon tränas inför diplomeringen också. Roligt 🙂

Lite freestyleträning hann vi med innan det var dags att åka till GBG hundarena för hållandet av en intensivkurs i Rallylydnad.

Jag tycker att rallylydnadens status lite oförtjänt dras ner. Många tycks tro och tycka att det är flummigt och halvt oseriöst, man gör det lite på skoj. Jag tycker att det är en strålande chans att motivera folk att träna målinriktat med sina hundar, att få dem att inse hur mycket man tjänar på att lägga goda grunder, att känna att det är överkomligt. Rallylydnadens utformning och regelverk gör att man kan få en tävlingsupplevelse man själv kan påverka i mångt och mycket. Är hunden bra grundtränad med kontakt, följsamhet mm så kan man försöka att utmana sig själv och hunden genom att minska ner hjälperna, slår nerverna på kan man prata sig själv och hunden genom banan. Man sätter själv upp sina egna tränings- och tävlingsmål. Siktar man på kvalificerande poäng? På full pott? På en bra följsamhet? På att inte få några föraravdrag? På en schysst attityd? På en bra tävlingserfarenhet? Ta chansen och utmana dig själv som förare. Har du en bra grundtränad hund, njut av samarbetet och satsa på att klara mer och fler utmaningar.

För min del bestod senaste tävlingen av att inte få några förarfel, att lita på att min hunds träning var på rätt nivå, att hålla nerverna i styr och inte minst: att ha roligt! Vi lyckades på samtliga punkter och fick ihop 99/100 poäng.

Efter kursen fick Fendi sig ett pass slalom, 4 pinnar med bågar, kunde sänka ner bågarna längst ner och springa med på båda sidorna, stå i början och slutet på båda sidorna och hon utförde slalomen med schysst attityd och bra kroppshållning, hon börjar få upp en bra fart och trampade ”vartannat” steg i slutet. Inte illa för att vara typ fjärde träningspasset 🙂

3 tankar på “Dag 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s