Dag 13 – En ras du inte vill ha

Svår fråga..

Det är inte många raser som jag inte finner någon tjusning med. Ingen på rak arm som jag verkligen totalt inte hittar nått positivt med. Men om jag ska solla bort hundar så kommer det ändå att bli de brachycephaliska hundarna (hej, hemmasnickrade försvenskningen), jag äääälskar boston terriers, men jag har lite svårt att ställa mig bakom aveln av den defekt som ändå brachycephali är. Så boston, fralla, bulldog, mops går tyvärr bort. Det är synd för de är himla charmiga hundar, mycket personlighet, härliga, glada och roliga. Men tyvärr är risken stor för ett onödigt lidande hos hundarna och jag kan inte ställa mig bakom det genom att stötta aveln, hjärta och hjärna i konflikt 😉

Rent utseendemässigt så har pumin aldrig tilltalat mig. Numera tycker jag i alla fall inte att de är fula som sjutton utan nu tycker jag att de är fulsöta. De har en charm ändå 😉 Men.. De har i regel nära skall och jag är inte särdeles välvilligt inställd till överdrivet ljudande hundar.

Överlag på min minuslista över egenskaper hos hundar finns följande drag:
– stort resursförsvar
– reservation
– skälliga/pipiga/gnälliga (vissa raser har högre tendens än andra även om en hel del ligger på individbasis och är en träningsfråga)
– vakt
– ökad tendens till könsrelaterad aggression eller öht ökad tendens till aggression mot andra hundar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s