Kejsarens nya kläder

SONY DSC

Är man en frysort så måste man ha kläder på sig när man går ut i Kung Bores vinterlandskap. Inför denna vintern har Injas garderob utökats med både Hurttas och Back on Tracks vintertäcken. Jag tycker att det är bra att kunna variera täcken beroende på aktivitet och temperatur ute, Inja har sedan innan en t-shirt, två stickade tröjor från farmor Anne-Lie ♥ och ett termo-liknande täcke. Termotäcket har tyvärr väldigt hårda kanter så om hon inte har något under det skavs pälsen bort i armhålorna.

Än så länge är jag väldigt nöjd med dessa två täcken. Inja har ju en lite speciell kroppskonstruktion i och med att hon både är liten men samtidigt rätt stabil och bred, så det är inte alltid det lättaste att hitta kläder som passar. Hon har strl 40 på båda täckena och de sitter inte perfekt men så bra som det går utan att vara måttbeställt.

SONY DSC

För er som inte redan vet det så måste jag bara slå ett extra slag för just Back on Tracks produkters speciella funktion. De har ”keramiktrådar” invävt i tyget vilket reflekterar hundens egna värme och ger då ett varmare täcke som ökar blodcirkulationen. Detta leder till att musklerna inte blir kalla lika lätt, håller sig smidigare längre och lättar på muskelspänningar bland annat. Läs mer här!

5 tankar på “Kejsarens nya kläder

 1. Jättefin vovve 🙂
  Har du funderat på stickade kläder istället för sydda? De formar sig mycket bättre efter kroppen. Jag har sålt alla mina vintertäcken inklusive back-on-track – använder endast ylletröjor – de är mycket bekvämare både för mig och hundarna 🙂
  Hälsningar
  Hanna

  • Tack 🙂 Jodå, Inja har några stickade tröjor också, men de håller inte väta ute så när det regnar eller snöar föredrar jag dessa täcken, dessutom har inte stickade tröjor de egenskaper som BoT har 🙂 Ibland åker de stickade tröjorna på under som ett extra lager (inte vid användande av BoT, då är det de som är närmast huden):)

   • Då använder du kanske inte riktig ull 🙂 – den håller i 10 minuter mot störtregn. Fast ullen skall vara obehandlad. Jag tror inte man kan köpa ulltröjor i en svensk butik, har sett på någon engelsk sida. Jag stickar mina själv – då får jag precis det jag vill ha. Testa någon gång om du stickar själv eller känner någon ”stickkunnig” 😉 Jag hade massor med vanliga täcken (har många hundar) – alla åkte ut på tradera, det blev bara ulltäcken kvar :-). BoT kan faktiskt vara lite längre bort från huden – jag har märkt att ullen närmast kroppen, BoT som nästa lager – fungerar bättre än BoT vid huden – det blir en varm ”luftspalt” som värmer mycket bättre, har testat själv 😉

 2. Det är ju en väldigt söt liten lort! Vi har det från Hurrta, tycker det räcker med ett men så har ju våra hundar ganska gott med päls =)

  • Fiiiina tollare ❤
   Fendi som har motsvarande päls som dina fina har ett Hurtta nättäcke, bra för nedvarvning och återhämtning 🙂 Skulle nog vilja köpa ett Hurtta till Fendi också, mest för att underlätta torkningen efter promenaderna 😉 En vinter var hon nerrakad och då hade hon en Hurtta fleeceoverall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s