Munhälsa

Idag har City Hund- och Kattklinik här i Landala kampanj för djurens munhälsa, gratis tandkoll och självklart släpade jag dit hela menageriet.

Inja fick fina lovord, hon hade toppenfina tänder. Den lilla avslagna tanden som lämnades med en plastmössa vid senaste tandläkarbesöket såg fin ut, plasten var borta men den satt bara där för att ge pulpan en chans att läka. Fick veta att hennes missfärgningar i kindtänderna är en slags tandcement som kroppen producerar när emaljen nötts ner och att det är helt normalt på hundar som har några år på nacken.

Fendi hade också fina tänder men början till lite tandsten, så bakläxa på tandborstningen för matte. Nu ska det borstas varje kväll, om så bara en kortis.

Har ni tid och möjlighet, åk till Landala och kika in hos veterinären, de har drop-in till klockan 16 idag!

page

3 tankar på “Munhälsa

  1. Pingback: Tandvård |

  2. Hihi, vi var hos veterinären med Loke denna vecka för att få hans mun ”sanerad”. =) Vi har ju aldrig borstat tänderna på honom… Han hade ganska blygsamt med tandsten, men tandköttsinflammation och tandköttsfickor som inte var jättedjupa, men ändå inte önskvärda. Nu blir det riktiga köttben i den här familjen! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s