Glupsk hund?

Genom åren som gått har jag provat flera olika sätt att få Inja att tagga ner när det kommer till utfodringen. Hon har fått sin mat på en plåt, uppblött i matskål, i en upponervänd matskål, i en matskål med tre stora pluppar som stack upp, utblandat med riven morot, utblandat med rispuffar mm, mm. Senaste åren har det av bekvämlighetsskäl serverats mat framförallt i en upponervänd matskål, det har tagit henne ungefär dubbelt så lång tid att äta som när hon fått maten serverad ”som vanligt” i skål.

Det verkar dessutom som att hon faktiskt lugnat ner sig lite,  tog tid på henne idag och det tog hela 21 sekunder att äta 1 dl foder. Det är lång tid för en hund som tidigare i livet alltså slagit sig blodig i ”attack av torrfoder i skål”.

MyDOG i år köpte jag (efter tips från Petra) Northmate GREEN ”matskål” som mest ser ut som en blandning mellan en stegosaurus och en skärbräda. På mässan kostade denna produkt 300:-, jag vet inte vad butikspriset ligger på men skulle tippa att det är snäppet dyrare.

Här kan ni se en jämförelse mellan tre olika utfodringsalternativ; vanlig matskål, upponervänd matskål och Northmate’s GREEN. Jag gillar helt klart nya produkten, inte bara tar det längre tid att äta, Inja får jobba betydligt hårdare för varje kula jämfört med de två andra alternativen:

8 tankar på “Glupsk hund?

 1. Intressant! I går fick jag tips om skålen med ”plupparna” till vår glupska Goldentik.
  Även om det tog längre tid för din hund att äta från den gröna ”matskålen” så tyckte jag att det såg ut som att vovven var mer stressad av att äta från den än den upp-och-nedvända skålen.

  • Tittade på Green-filmen i realtid och jag kan inte säga att hon visar mer stressbeteenden av att äta ur den än ur upp-och-nedvända skålen. Däremot förstår jag att man lätt kan tro det av filmen i bloggen men det är nog ögat som luras av att hastigheten är på 300 %. Sen kan det självklart vara så att en del hundar blir mer frustrerade när de inte kommer åt sin mat. Inja kan ligga och gnälltjuta samtidigt som hon äter märgben om det liksom inte går fort nog, likaså i början när hon provade Nina Ottossons pyramid.

 2. Ser ju jättebra ut! En sån ska jag nog inhandla åt Faile så kan Perrin få hennes matskål med ploppar i botten. Båda två äter för fort, men Faile äter fortast och tar Perrins mat när hon är klar så det vore toppen att minska hastigheten på båda, men ändå se till att Perrin är klar först…
  Söt hon är, Inja! Det är gott med mat!

 3. Fint inlägg, värsta proffsiga ju! Polly är också sjukt hungrig om hon någon gång får torrfoder stöter hon i skålen och en gång tog jag tid, ca 15 sek. Hon är hemsk 😉 Därför får hon soppa!! Kött och havregrynsgröt och vatten vilket tar en stund att slafsa i sig, dessutom får hon mat 3 ggr om dagen. Den här dinosaurieskålen verkar jättebra, skall tipsa folk om den!!

 4. Haha! Vilken rolig grej! Jag har aldrig tagit tid på Nanny, det går inte jätte fort men inte ”dinosarie” långsamt heller.

  • Inja brukar ju egentligen äta betydligt snabbare, dra in magen så hon ser ut som ett undernärt vanvårdsfall och sen suga i sig allt ätbart som ett svart hål.. Typ så.. 😉 Provade att låta Fendi få sin kvällsmat på gröningen och hon tröttnade på att äta efter typ 12 minuter 😛 Så det är ju bra som lätt aktivering också och inte bara för att förhindra glupska hundar att äta för fort 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s