Bilblogg

Bilblogg? Vad är det? Jo, det är vad man får roa sig med när barnet somnat på vägen hem i bilen och man vet att resten av dagens sömnrytm blir rubbad om han väcks nu. Så. Hej bloggen! 🙂

Utflykten vi varit på idag var till Blå Stjärnan i Borås för att Fendi skulle få sin vaccination. När vi satt i väntrummet, innan det var dags för oss att gå in, funderade jag över hur mycket eller lite som egentligen krävs för att hunden ska få en bra upplevelse hos veterinären.

image

Det är många spännande och ibland kanske lite läskiga lukter redan ute på parkeringen, väl inne i väntrummet ska man stå i kö och kunna vänta i stillhet medan matte/husse anmäler sig i receptionen. Jag personligen tycker inte att hundar ska behöva/få hälsa på varandra inne hos veterinären – jag skulle inte gå runt och ta i hand med andra patienter på ett sjukhus just med tanke på smittorisken och sannolikheten är dessutom väldigt stor att hundarna är lite extra reaktiva på grund av feromoner i luften och kanske minnesbilder av smärtsamma undersökningar.
image

Fendi tyckte det var VÄLDIGT intressant med jamande katter men hon brydde sig inte så mycket om de andra hundarna. En hundägare som kom in med sin gnällande och hässjande hund började med att korrigera (ryck i halsbandet och ”NEJ! Nej, så gör vi inte här!). Jag undrar om hon gjorde det för att hon trodde att det skulle ge effekt på hunden eller om det var spel för galleriet, alltså för oss som redan satt och väntade.

Anledningen till att Fendi inte tyckte att det var så jobbigt med de andra hundarna hade nog mycket att göra med det faktum att jag jobbade med henne hela tiden vi var i de allmänna utrymmena. Hon fick göra tricks, byta sida (fot vänster eller höger sida och stå mellan mina ben) för att inte behöva vara närmast de andra hundarna. När jag behövde prata med receptionisten och det var en hund precis intill så höll jag helt sonika en hand i halsbandet och en hand med godis framför nosen som Fendi fick gnaga på. När det var några meters spelrum så fick Fendi sitta parkerad med kopplet över nosen (för att ha en tydlig uppgift)

image

image

Det finns mycket mer att skriva, men nu vaknade Linus 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s