Freestylekurs avklarad

I helgen som gick var det dags för min projektkurs i Freestyle. Det var en dual purpose-aktivitet som dels gör att jag (efter sammanställningen är färdigförfattad och godkänd) blir färdig Freestyleinstruktör via fd Stardogs + att detta var ”provjobb” för Kungliga Hundar.

Kortfattat om kursen: Lördagen började efter presentationer av mig och deltagarna med introduktion till sporten i form av en kort presentation och lite filmvisning, sen drog vi igång och tränade olika trick och positioner med avbrott för korta teoripass och träning av deltagarna själva, till exempel att kunna ”gå in på planen” och le framför en publik.

söndagen repeterade vi lördagens nya kunskaper och man kunde verkligen se vilka framsteg det var från första gången på lördagen, alla kunde avancera i utförandet av rörelserna och det märktes hos hundarna att poletten verkligen hade ramlat ner 🙂 Det blev lite mer teori denna dag med regelgenomgång och diskussion, fler filmer med ett lite mer analytiskt tänk. Vi pratade programuppbyggnad och lyssnade på musik. Ett snabbt program fick vi ihop till en låt och vi övade på att röra oss till musiken, det är ett nyttigt steg i programbyggnad att tidigt röra sig till musiken för att se om teorin och praktiken matchar varandra. Andra övningar gjordes också och alla var trötta och nöjda när kursen avslutades på eftermiddagen.

Lite sammanfattning av utvärderingarna:

”Jag har blivit väldigt inspirerad och verkligen sugen på att fortsätta”

Otroligt kul, inspirerande och givande. Kul för både mig och hunden. Kursen har överträffat mina förväntningar. Kursledaren var tydlig, lyhörd och pedagogisk

Jag är jätteglad att kursen blev så väl mottagen. Själv är jag verkligen jättenöjd med kursdeltagarna också, alla försökte sitt bästa och anpassade sin träning efter hundens förmågor och ork.

Nu blir det att ta igen lite missat plugg, gå genom osvarade mail och sen börja planera fler kurser och hoppas att Tina på Kungliga Hundar gillar kursplanerna 😀 Det här är verkligen såå roligt!! 😀

1 tanke på “Freestylekurs avklarad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s