Dag 8

För sent kommer blogginlägget från igår in. Jag har som vision att bussblogga (man kan lika gärna använda tiden till något konstruktivt), men igår blev jag hämtad på jobbet av käre sambon och resten av kvällen innebar nitisk planering av dagens Klicker workshop i Skara.

Igår var det dags för ”Trick & aktivering”, ”Freestyle grundkurs” och ”Introduktion till tävlingslydnad”. Jag tycker att det är en stor fördel att få hålla många kurser igång samtidigt eftersom det blir en större utmaning, och fler chanser till utveckling och lärdom hos mig som instruktör, att hela tiden anpassa metodik och pedagogik efter aktuella kursdeltagare, deras förkunskaper, ämnet/grenen, hund och förare som individ och kanske framför allt komma ihåg att tänka på: vart vill de komma? Det handlar inte om var jag vill att de ska komma. Jag har en kursplan, ett kursmål och anpassar upplägget efter deltagarna, det blir min uppgift att förmedla, verbalt och visuellt, hur beteenden kan fås fram, vidareutvecklas, effektiviseras etc etc. Sen är det upp till kursdeltagarna att bestämma vad just deras slutmål är, är det resultatmål eller mest inriktat på hur mycket tid de har disponibel för träning.

Man lär sig läsa hundarnas respons på förarens träning. Hur förstärknings-kvalitét, frekvens och historik inverkar. Hur timingen och satta kriterier kan hjälpa eller stjälpa. Det är så otroligt många chanser till att lära sig massor om både hundar och människor. Jag har helt enkelt världens bästa jobb 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s