Fendi finurlar vidare

Hon är verkligen störtskön den här lilla hunden. Idag så fick jag för mig att hon skulle lära sig att apportera sitt framben. Det kan ju vara bra att kunna liksom. 😀 Hur som helst så tog jag en tom toarulle och satte på hennes ena framben och bad om att få den, klickade för grepp runt hela benet och inte när hon försökte dra av den med framtänderna.

Problemet var att hon backade ifrån mig när hon försökte få tag på benet – säger sig självt att det blir onödigt svårt att apportera benet om det går iväg. Så jag vände på steken och lät henne sitta på hundbädden i köket som är inne i ett hörn, hon kunde fortfarande gå ifrån mig ifall hon ville, men kunde inte backa så som hon gjort innan.

Det gick bra och vi fick många fina gripanden, sen hamnade vi på någon slags platå – antagligen för att jag stannade på samma steg för länge och hon blev frustrerad, hur som helst så började hon bjuda på ”gråta/skäms” (där hon lägger ena tassen över nosen). Det har vi tränat en enda gång och bara för att jag satte en klisterlapp på huvudet på henne på skoj och råkade ha godis i närheten när hon några gånger slog med tassen för att få bort den.

Första gångerna var helt perfekt, fryste med tassen på nosen i typ 2 sekunder och tittade på mig. Jag tog bort toarullen och försökte se om hon erbjöd ”skäms” igen. Det gjorde hon men inte lika distinkt. Klickade för det ett par gånger och sen började hon erbjuda nya beteenden. Hon speglar min shejpingtalang. Eller snarare bristen därav. Å ena sidan kan man se det som att hon inte är repetitionsklok. Men det är snarare så att jag kör för många repetitioner. Jaja, hur som helst är hon störtskön och det är rätt skoj att fundera på hur man efter en paus ska få henne att förstå vilket beteende hon ska erbjuda. Hon erbjuder hellre det med stor förstärkningshistorik än det senaste. Inte så konstigt nej 😉

Filmade lydnadsträningen idag, kan tyvärr inte dela med mig eftersom att jag fortfarande inte har någon lösning på hur jag ska få in filmen på gamla datorn (som har firewire) när man inte kan använda programmet som är på nya datorn. Det var nyttigt iallafall, märkte att hon fortfarande fuskar ibland i halterna och tar ett steg bak istället för att sätta sig (och jaa, vet att det inte är fusk utan att det speglar min träning, men det är lättare att säga fuska 😛 ). Står man i tävlingsposition så syns inte skillnaden om man inte vrider på sig och tittar efter vart rumpan hennes är. Sen såg jag att ställande under gång inte alls var så bra som jag trodde att det var. Nu körde jag förvisso bara ställande två gånger utan någon form av uppvärmning eller rutin innan och hon tog ett steg med alla tassarna ena gången och hälften gång två. Inte bra alls. Blir att gå tillbaka i träningen där. Läggandet gjorde hon toppenbra iallafall!

Inja sätter 180° vändningen  6/10 gånger nu. Mycket beror självklart på min kastförmåga och huruvida det blåser eller inte, men hon är en duktig gris!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s